Πήραν προθεσμία οι συλληφθέντες που θα γέμιζαν όλη την Ελλάδα με ηρωίνη – Την Τρίτη θα απολογηθεί και το 15χρονο “μπουμπούκι”

By noreply@blogger.com (Tragiko)

Προθεσμία έως την Τρίτη και την Τετάργη για να απολογηθούν έλαβαν οι 10 συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο βρέθηκε να διακινεί έναν τόνο και 134 κιλά ηρωίνης.

Την Τρίτη αναμένεται να παραπεμφθεί και στην εισαγγελία ανηλίκων ο 15χρονος γιος του εφοπλιστή.

Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι Ελλήνων, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ενημερώνονται για τη δικογραφία.

Μέχρι την απολογία τους οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά. Από τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών, το κύκλωμα εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας εφοπλιστής στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκαν 500 κιλά ηρωίνης.

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επισήμως αναφέρει ότι οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και επιχειρησιακά και δικαστικά και δεν μπορεί να προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση ονομάτων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στελέχη της δίωξης αναφέρουν επίσης ότι αν η συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης νοθευόταν δεν αποκλείεται τα κέρδη να εξαπλασιάζονταν.

Source: tragiko.net