Ηθοποιοί στο… μάτι του ΣΔΟΕ

By chioannou

Ηθοποιοί στο… μάτι του ΣΔΟΕ

Σάββατο, Μάρτιος 22, 2014 – 11:45

Η τσιμπίδα του ΣΔΟΕ μπήκε τώρα στον χώρο του συνδικαλιστικού φορέα των καλλιτεχνών και όπως φαίνεται, έχει πιάσει λαβράκια!

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ξεσκονίζει τα λογιστικά αρχεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) της περιόδου 2002-2008 προκειμένου να βρει σε ποιους έχουν πάει τα χρήματα και αν έχουν εκδοθεί όλα τα νόμιμα παραστατικά. Πρόκειται για μια εποχή παχέων αγελάδων του σωματείου, καθώς όλο αυτό το διάστημα ο ΟΠΑΠ το επιχορηγούσε με το ποσό των 50.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Χρήματα που δίνονταν από το ΣΕΗ σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους και γενικά σε καλλιτέχνες για τη διοργάνωση και την παρουσίαση παραστάσεων στη διάρκεια των γνωστών ετήσιων χορών του σωματείου.

Πάντως, από τους πρώτους κιόλας ελέγχους έχει αποκαλυφθεί ένα ανεξέλεγκτο φαγοπότι, καθώς πολλοί από τους καλλιτέχνες που έχουν πάρει μέρος αυτών των χρημάτων δεν έχουν κόψει τις απαραίτητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

“Ανάμεσα στα περίπου διακόσια σωματεία που είχαν πάρει χρήματα από τον ΟΠΑΠ είναι και το δικό μας, το ΣΕΗ, για τις παραστάσεις που ανεβάσαμε στο πλαίσιο των χορών μας στο Ηρώδειο, στο Παλλάς, στο Ακροπόλ και σε άλλα θέατρα. Μιλάμε για διάφορα καλλιτεχνικά αφιερώματα με θέματα τα μπουλούκια, το κωμειδύλλιο, το θέατρο των βουνών κι άλλα, στα οποία πραγματικά απασχολήθηκαν πολλοί καλλιτέχνες.

Ομως αρκετοί από εκείνους τους ηθοποιούς που αμείφθηκαν με μαύρα χρήματα τώρα τρέμουν, επειδή ακόμη και 100 ευρώ να έχεις πάρει, αν δεν έχει κόψει απόδειξη κινδυνεύεις με βαρύ πρόστιμο